Vær Skarp på Synsreglerne når du Handler Brugt Bil

Hvis det er ved at være et stykke tid siden du sidst købte en brugt bil, så kan du godt gå rundt med en idé om, at det er lige ud ad landevejen. Det gælder også hvis du aldrig har købt en brugt bil før, og hører dine vener til råds, hvis de heller ikke har været ude på brugtmarkedet i løbet af de sidste par år. Der kom nemlig nogle nye synsregler i år 2018 som gør, at man skal være ekstra opmærksom når man køber en brugt bil nu.

Før var det nemt at købe en brugt bil: den skulle bare være i nogenlunde fornuftig stand, og kunne holde til en prøvetur. Så pressede man prisen så langt ned man nu kunne, stak pengene i hånden på sælgeren og kørte hjem i sin nye brugte bil.

Men fra 2018 blev reglerne strammet op, og nu er du nødt til at være ekstra omhyggelig med at se bilen igennem før du kører hjem i den. Der bliver nemlig strammet op på reglerne, og små fejl og mangler, som før kunne føre til en betinget godkendelse henne i synshallen, bliver nu markeret som ”væsentlige fejl”. Hvad betyder det i praksis?

Jo, hvis en bil går igennem et syn og bliver erklæret ”betinget godkendt”, så kan du ganske simpelt reparere de fejl der blev fundet, og køre rundt uden problemer. Bilen behøver ikke blive omsynet. Men når der er tale om ”væsentlige fejl” så er det ikke nok at have repareret tingene: du skal tilbage i synshallen og have set rettelserne af disse fejl igennem.

Det kan stadig fint lade sig gøre at købe en brugt bil, men det er værd at være mere opmærksom på de mindre detaljer, som mange ganske enkelt ignorerede før i tiden. Hvis du eksempelvis overvejer at købe en brugt vw golf, så tjek om forlygterne er korrekt indstillede. Tjek om udstødningsrøret er utæt. Tag en lineal med, og tjek om mønsterdybden på bilens dæk ikke er slidt ned under de krævede 1,6 millimeter. Bilen du køber behøver selvfølgeligt ikke være helt perfekt for at være en god handel. Men ved at vide hvilke detaljer der nu kan betyde at din bil ikke går igennem et syn, så kan du tage det med i dine overvejelser.

Ofte kan du også presse prisen lidt yderligere hvis du kan pege på de specifikke problemer, som gør, at bilen ikke ville kunne gå igennem et syn under de nye regler. Det gør jo at bilen vil koste dig nogle flere penge at istandsætte op til et syn: og det skal selvfølgeligt slås af prisen du betaler for den her og nu. Det er selvfølgeligt op til sælgeren om de vil lytte til dig eller ej, men det skader aldrig at have gode argumenter med til den slags forhandlinger.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

Synsregler © 2023. All Rights Reserved.