Kend din Renault som du kender dig selv

Renault har været på markedet i mange år. Det er et historisk mærke der begyndte i 1898 med en enkelt mands, Louis Renaults, vision. Siden er der kørt mange modeller gennem markedet og i dag er det et af de mest populære på markedet.

Masser af historie

I 1899 grundlagde han og hans brødre Renault Freres i Billancourt, en forstad til Paris. Deres første bil blev blot kaldt Voiturette og havde en maksimal hastighed på 25 km/t (15 mph). Det var et lille køretøj drevet af en 0,9-liters motor, der var monteret bag bagakslen. På den tid blev de fleste biler drevet af dampmaskiner eller elektriske motorer. Men Renaults innovative design brugte en benzinmotor – en nyhed på den tid.

Voiturette var en succes, og i løbet af de næste par år fortsatte brødrene Renault med at udvikle deres bil. I 1903 lancerede de Type AK, som havde en kraftigere motor og kunne opnå hastigheder på op til 35 km/t. Den blev fulgt op af Type AL i 1904, som havde en endnu større motor.

Blev en af de førende på markedet

Med udgivelsen af disse biler etablerede Renault sig som en førende producent af kvalitetsbiler. I 1908 udvidede virksomheden sine aktiviteter ved at åbne fabrikker i England og Spanien. I 1914 var Renault den største bilproducent i Frankrig med over 3.000 ansatte.

Under Første Verdenskrig spillede Renault en vigtig rolle som leverandør af køretøjer til den franske hær. Efter krigen, Renault fortsatte med at vokse og blomstre. I 1926 lancerede virksomheden den første masseproducerede bil i Europa, Renault Nervasport. Den blev efterfulgt af andre populære modeller som Renault 4CV (1946), Renault 8 (1962) og Renault 16 (1965).

Overvej en Renault i dag

I dag er Renault en global virksomhed med aktiviteter i over 120 lande. Det tilbyder en bred vifte af køretøjer, der passer til ethvert behov, fra små bybiler til store SUV’er. Og med en historie, der strækker sig over mere end 120 år, er Renault et mærke, som du kan stole på. Hvis du gerne vil køre Renault til daglig, kan du prøve en Renault Captur Hybrid, som er en af de seneste modeller på det danske marked.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

Synsregler © 2023. All Rights Reserved.